Maassluis 1 wint van SVN 1

Dinsdag 25 april was voor het eerste team vanSVN een belangrijke avond. Bij winst zou het degradatiespook verjaagd zijn maar bij verlies zou de geest nog steeds achter de deur staan. Het was dus zaak er vol tegenaan te gaan. En daarom trakteerde onze Rob Rijnbeek, aan bord één, tegenstander Marcel Bergen op een gambiet dat helaas voor Rob verkeerd afliep: 0-1.

Op bord twee daarentegen wist Léon Willemen opponent Arjen Kouwenhoven langzaam te wurgen in een variant van het Engels: 1-1. Tom Boesten, op vijf, had tegen Michael Kroes een paard moeten geven voor twee pionnen en kwam zo in een verloren eindspel terecht: 1-2. Edo Pouwelse offerde ondertussen, in het eindspel, twee pionnen waardoor promotie van een derde pion niet meer was tegen te houden. Tegenstander Dirk Brijs legde daarop de koning om: 2-2. Niet lang daarna verloren de Nieuwerkerkers Rob Hoogland, Richard Zijleman en Johan de Koning van respectievelijk Martin van der Hidde, Jos Kruidenier en Johan ’t Hart: 2-5. En als laatste wist onze Arjan Huijzer nog een punt binnen te slepen tegen Paul Blok: 3-5. Het wordt dus toch nog spannend voor SVN of zij in de eerste klasse van de RSB te blijven.

Ook in de huishoudelijke competitie werden de nodige partijen afgewerkt. Hierin won Hans Dijkers redelijk snel van Henk Stam en gaf Han Everaars, met drie pionnen minder, op tegen Wim Mulder. Ben Balm en Martijn de Koning wonnen achtereenvolgens van Matheus Huijskens en Hans Jarings. En Willem van der Wel won met een doorgeschoven pion op e6 prachtig van Henk Nentjes.