Edo Pouwelse speelde als vanouds

Op de laatste clubavond, 9 mei jongsleden, werden alleen partijen voor de interne competitie afgewerkt.

Er was één bekerwedstrijd. En wel die tussen Robert Valk en Hans Dijkers waarin de laatste over het hoofd zag dat zijn loper in stond. Loper weg en daarmee gelijk de partij. Robert bekert dus verder.

Voor de huishoudelijke competitie hielden Tom Boesten en Johan de Koning elkaar de hele avond in evenwicht met remise als gevolg. Matti Huijskens vond zijn partij tegen Willem van der Wel zo saai dat hij overweegt deze in de toekomst als slaapmiddel te gebruiken. Overigens won Willem wel. En Rob Rijnbeek en Henk Stam waren zo onder de indruk van elkaars spel dat ook zij tot remise besloten. Door het paard van Hans Jarings te pennen had Carel Heine de mogelijkheid om mat te geven, wat hij dan ook deed.

Verder liet Edo Pouwelse zien dat hij het spel nog niet verleerd is. Hij speelde als vanouds. Wel jammer voor Wim Mulder, want hij was hier het slachtoffer van en moest al snel met twee pionnen minder opgeven. Het langste duel van de avond was die tussen Han Everaars en Ben Balm waarbij het lang gelijk op ging. Echter, toen Han, in het eindspel, een onneembare vrijpion op de a-lijn kreeg gaf Ben terecht en eervol op. Ondanks dat Rob Hoogland en Richard Zijleman deze avond niet speelden blijven zijn toch als respectievelijk de nummers 1 en 2 de ranglijst aanvoeren.