Tweede viertal SVN wint van Willige Dame

Op de clubavond van SVN, afgelopen dinsdag 16 mei, moest het tweede viertal van SVN aantreden tegen het eerste viertal van De Willige Dame uit Dordrecht. De Nieuwerkerkers zouden sterker moeten zijn maar dat moet altijd eerst bewezen worden. Henk Stam aan bord twee melde na een half uur de dame van tegenstander Nick Kimenai te hebben geconfisqueerd en zo tegen het punt te zijn opgelopen. Wat later sleepte Matheus Huijskens, op vier, na een ingewikkelde strijd, een heroïsche remise uit het vuur tegen Wim Platje. Hans Dijkers aan het eerste bord stond ondertussen heel goed maar de taaie tegenstander Cor Paans wist de zaak gelijk te trekken. Remise dus. En toen Ben Balm zijn partij tegen Fons Claessen, door een vrijpion, naar winst bracht was de eindstand, 3 – 1 voor SVN, een feit.

In de huishoudelijke competitie waren er deze avond remises voor Wim Mulder en Robert Valk tegen respectievelijk Rob Hoogland en Tom Boesten. De in bloedvorm verkerende Edo Pouwelse gaf Arjan Huijzer geen kans en won. In de partij van Martijn de Koning tegen Rob Rijnbeek werd een toren geruild tegen een loper en een pion waardoor de kansen keerden en Rob een punt op zijn conto kon bijschrijven. Johan de Koning ontwikkelde met een pluspion een grote aanval waarna Henk Nentjes de koning omlegde. Carel Heine verkreeg zoveel voorsprong in materiaal tegen Rob Ribke dat de laatste opgaf. Maar om dit goed te maken won zoon Tristan Ribke wel van zijn tegenstander.