Geen remises op clubavond SVN

Op de laatste dinsdag van mei werd er weer volop geschaakt op de PWA school. Wim Mulder was als eerste klaar en mocht een vol punt incasseren tegen Martijn de Koning. Vader Johan de Koning redde de familie eer door in de kwartfinale van de beker Cees Verschoor uit te schakelen. Vaclav Eger, net weer terug van vakantie, moest er weer inkomen. Hij startte goed tegen Carel Heine, won materiaal, maar moet het allemaal met rente teruggeven. Carel liet zijn voordeel niet meer los en won.

Tom Boesten had een prettige avond tegen Mattie Huiskens. Diens zwarte koning stond aangevallen door vele witte stukken en uiteindelijk was er geen houden meer aan: 1-0. Willem van der Wel komt steeds beter in vorm en won een mooie partij tegen Hans Dijkers. Hetzelfde geldt voor Edo Pouwelse, met een mooi schijnoffer won hij een pion tegen Rob Rijnbeek. Later nog een tweede pion en toen was het pleit snel beslecht. Henk Nentjes had al snel een mooie stelling tegen Hans Jarings en al snel was duidelijk dat Henk aan het langste eind zou trekken, wat ook gebeurde.

De langste partij van de avond was die tussen Richard Zijleman en Robert Valk. Er kwam een toreneindspel op de bord waarin Richard een extra pion had. Mogelijk heeft Robert ergens remise gemist, maar toen deze pluspion ging lopen was het pleit beslecht. Rob Hoogland, die niet speelde, blijft eerste in de stand gevolgd door Richard Zijleman. Op gepaste afstand van dit duo volgen Johan de Koning, Rob Rijnbeek en Edo Pouwelse.