Thriller tegen Sliedrecht (vervolg)

Op 25 mei moesten wij aantreden tegen Sliedrecht 1. Deze club heeft veel potentie en is bij mijn weten een grote club met veel schakers. Ze hebben een prachtige accommodatie en een gezellige bar. Wij vertrokken met 5 spelers (Rob, Richard, Robert, en mijzelf) richting Sliedrecht en Leon ging op eigen vervoer. Bij deze dank aan Rob Hoogland dat hij bereid was om te rijden.

Wij moesten gelijk spelen om zeker te zijn om ons te handhaven of verliezen met 3.5 matchpunt. Wij hadden dus nog 2 matchpunten nodig omdat er eerder 3 schakers (1.5 matchpunt) al vooruit gespeeld hadden (Johan, Tom en Arjan).

5 Spelers, 2 matchpunten, dat moet toch te doen zijn? Hoe de partijen allemaal verliepen heb ik niet echt kunnen volgen en kan alleen mijn eigen partij analyseren. Het was heel spannend die avond, zeker toen Leon verloren had, Richard en Rob en Robert met een plus pion tegen een sterke tegenstander ook remise accepteerde. Alles hing dus van mij af en ik moest het halve puntje binnen halen.

Helaas pindakaas. Ik kwam in tijdnood en het laatste stukje van de partij was drama volgens Stockfish 15.1. Ik begrijp het nog steeds niet. Ik had al mijn stukken ontwikkeld en mijn tegenstander had iets van een dreiging met 3 stukken en verder stonden er nog veel stukken op de onderste rij bij hem. Ga ik weer passief spelen ipv lekker alles opengooien. Dit is niet mijn spel en een gesloten stelling ligt mij niet. Goed, ik verloor en waren nu afhankelijk van wat de uitslag zou worden tussen Moerkapelle tegen Pascal. Maakten zij een salon remise dan waren zij allebei door en dreigde degradatie voor ons.

Gisteren 26 mei moesten zij tegen elkaar en samen met Hans Dijkers zijn wij gaan kijken in Moerkapelle. Ik heb veel clublokalen gezien maar dit sloeg echt alles. Schaken in een schuurtje die gelegen ligt in een achtertuin. Wel grappig en misschien is het er wel beregezellig op hun clubavond. Ik zal verder niet teveel in detail treden maar Moerkapelle heeft hun plicht vervuld en er waren prachtige partijen bij. Moerkapelle won met 5.5-2.5 en hierdoor handhaafden wij ons in de 1e Klasse. Mannen gefeliciteerd en volgend seizoen gaan wij knallen.