Nieuwerkerkse schakers actief op meerdere fronten

Op zaterdag 3 juni reisden meerdere clubleden af naar het regionale Zuidplas Top 12 toernooi om de degens te kruisen met de schakers uit de zustergemeenten. Rob Hoogland wist een mooie 3e plaats te behalen in het hoofdtoernooi. Zeker een tegen een zege op de winnaar van het toernooi, vader Dirk, zal zoet hebben gesmaakt. In de teamvierkamp wisten de Nieuwerkerkse schakers de andere teams uit de Zuidplas net voor te blijven, dankzij meer bordpunten. Kopman Tom Boesten wist dit samen met Rob Rijnbeek, Henk Stam en Willem van der Wel voor elkaar te krijgen.

Verder sloot het 2e viertal van SVN haar competitie in de Rotterdamse schaakbond af met een verre uitwedstrijd in Hellevoetsluis. Met een 1-3 overwinning in de tas kon weer huiswaarts worden gereden. Hans Dijkers verloor maar Henk Stam, Mattie Huiskens en Cees Verschoor konden dit met hun zeges ruimschoots goedmaken. Deze overwinning was helaas net niet voldoende voor een kampioenschap. Een mooie tweede plaats in de eindstand was echter een prima resultaat.

Deze schakers hadden dus de nodige ervaring opgedaan voor de interne rapidcompetitie (20 minuten per persoon per partij) op dinsdag 6 juni. Tom Boesten werd de verdiende winnaar van de avond. Hij schoot uit de startblokken met knappe zeges op Richard Zijleman en Rob Hoogland. Na een remise tegen Wim Mulder en winst tegen Rob Rijnbeek wist hij als enige 3½ punt te halen uit vier wedstrijden. De tweede plaats werd gedeeld door Rob Hoogland en Rob Rijnbeek. Zij behaalden 3 punten uit 4 partijen.