Een rustige spannende avond bij SVN

Omdat er dinsdag 13 juni bij SVN geen competitie werd gespeeld leek het een rustige avond te worden. Er was een spannende wedstrijd, en wel die tussen Tom Boesten en Rob Hoogland voor de bekercompetitie met als beloning een plaats in de halve finale voor de winnaar. Na een aanvankelijk voorzichtig begin veroverde Rob uiteindelijk twee pionnen die Tom de partij koste. Rob dus door. In de volgende wedstrijd moet hij nu veelvuldig clubkampioen Johan de Koning bestrijden.

De overige aanwezige leden vormden zelf wat groepjes waarbij de grootste, van zeven man, een snelschaak competitie organiseerde. Deze werd gewonnen door, een in bloedvorm verkerende, Edo Pouwelse met vier punten, opvallend gevolgd door vijf man met ieder drie punten op de tweede plek. En twee punten voor de hekkensluiter. Het niveauverschil tussen deze schakers was dus niet bijster groot.

Volgende week dinsdag op 20 juni wordt het snelschaak kampioenschap van SVN gehouden waarbij men vijf minuten per persoon denktijd krijgt voor de hele partij. Dit geeft altijd weer dolle en dwaze situaties op het bord. SVN verwacht een grote opkomst.