Tom Boesten wint snelschaakavond

Dinsdag 20 juni werd een snelschaakavond gehouden. Dit is een van de gezellige, jaarlijks terugkerende, toernooien van deze schaakvereniging. Bij deze vorm van schaken heeft elke speler precies vijf minuten denktijd voor de hele partij en is de partij afgelopen als een van de deelnemers mat staat of zijn denktijd is verstreken. Tenzij beide kemphanen remise overeenkomen. Daarnaast ontstaan er de vreemdste situaties en zetten van spelers die in tijdnood verkeren.

Het toernooi werd gepeeld in drie rondes van vier partijen met tussen de rondes een pauze van tien minuten. Na de eerste ronde stond Tom Boesten bovenaan op de voet gevolgd door Rob Rijnbeek. Daarna zakte Rob iets terug en nam een sterk spelende Wim Mulder zijn plaats in. In de derde cyclus werd het echt spannend. Willem Mulder en Tom Boesten hadden een gelijk aantal punten en moesten in de laatste wedstrijd van de avond onderling uitmaken wie zou winnen. Tom bleek hier de sterkste zenuwen te hebben en mocht zich winnaar van de snelschaakavond kronen. De eindstand van deze avond is geworden 1. Tom Boesten, 2. Willem Mulder en 3. Richard Zijleman.