Nieuw seizoen van start

Afgelopen dinsdag 29 augustus is het schaakseizoen 2023-2024 voor SVN van start gegaan. Op deze eerste clubavond werden er zeven partijen afgewerkt. In de huishoudelijke competitie gaf Vaclav Eger Willem Mulder een toren cadeau en kon Willem het punt binnenhalen en won Han Everaars van Matti Huijskens door een foutje van de laatste. Edo Pouwelse kwam drie pionnen voor tegen Carel Heine en hengelde zo de winst binnen. Henk Stam liet, in een onoplettend moment, zijn paard klem zetten door Rob Rijnbeek met verlies van paard en partij tot gevolg.

In de wedstrijd tussen Henk Nentjes en Martijn de Koning had de laatste lange tijd de overhand en was de spanning om te snijden. Maar uiteindelijk trok Henk toch nog aan het langste eind en kon zo het punt op zijn conto bijschrijven. En als laatste won Johan de Koning in een variant van het Spaans van Ben Balm.

Naast de interne competitie werd er tevens een partij voor de beker gespeeld. En wel tussen Richard Zijleman en Arjan Huijzer. Na een lange avond eindigde deze in remise en moest snelschaak de winnaar bepalen. Hierbij bleek Arjan de sterkste zenuwen te hebben en door te gaan naar de volgende ronde.