Edo Pouwelse naar bekerfinale

Maar zeven partijen op dinsdag 5 september jongstleden bij SVN. Waarvan zes voor de interne competitie en een voor de beker. In de huishoudelijke competitie speelden Wim Mulder en Rob Rijnbeek een soort loopgravenschaak. De stellingen werden dicht geschoven zodat er geen millimeter ruimte meer was om te manoeuvreren. Uitslag remise. Bij Carel Heine en Tom Boesten ging het lange tijd gelijk op tot de laatste gratis de loper aanbood. Carel pakte de loper en daarmee tevens de winst. Hans Jarings hield met zwart lange tijd taai stand tegen Henk Stam. Echter toen hij een toren aanviel kostte hem dat twee stukken en de partij. Johan de Koning en Han Everaars hielden hun gevecht lang spannend, maar toen Johan een toren gaf voor een loper met een verschrikkelijke aanval gaf Han op.

Mattheus Huijskens kwam heel aanvallend te staan tegen Robert Valk. Robert kwam echter in het eindspel een pion voor en trok zo de zege naar zich toe. Martijn de Koning speelde een wereldpartij tegen Cees Verschoor met wisselende kansen waarbij laat op de avond remise werd overeengekomen. Voor een finaleplaats in de bekercompetitie speelde Edo Pouwelse tegen Arjan Huijzer. De eerste bewees weer in grote vorm te verkeren want hij zag kans de pionnenstelling van Arjan volledig te ruineren en zo de overwinning binnen te halen. Edo mag het nu opnemen tegen de winnaar van de strijd tussen Rob Hoogland en Johan de Koning.