Deelnemers bekerfinale SVN bekend

Omdat de vakanties nog niet helemaal voorbij zijn was de bezetting op de clubavond bij SVN nog niet optimaal. Maar de wel aanwezige 14 schakers gingen er dinsdag 12 september weer helemaal vol in met zes partijen voor de interne competitie en een voor de beker.

In de huishoudelijke competitie trakteerde Matheus Huijskens zijn opponent op een zogenaamd stikmat en wist Cees Verschoor met veel moeite en strijd van Vaclav Eger er onder te krijgen. Han Everaars kwam tegen Wim Mulder twee pionnen voor maar kon de winst, door goed tegenspel van de laatste, niet binnenhalen. Remise dus. Rob Rijnbeek zette de in bloedvorm verkerende Edo Pouwelse knap mat op de koningsvleugel en Tom Boesten won met een kwaliteit meer van Martijn de Koning die nog wat ervaring te kort komt. Henk Stam wist met zwart een pion van Robert Valk af te snoepen en bouwde dit voordeeltje langzaam uit naar een overwinning heel laat op de avond.

Voor de beker speelde Rob Hoogland tegen Johan de Koning om een plaats in de finale. En ondanks dat de reeds bekende andere finalist Edo Pouwelse aan het begin van de avond een knap riedeltje intimiderende opmerkingen produceerde in hun richting, begonnen de twee onverstoord aan hun strijd. Het werd een tactisch zeer moeilijke partij die alle kanten uit kon. Uiteindelijk viel het kwartje (lees 25 eurocent) de kant van Rob op. De finalisten voor de beker zijn nu dus bekend. Rob Hoogland gaat samen met Edo Pouwelse uitmaken wie de bekerkampioen van het seizoen 2022 – 2023 bij SVN wordt.