Feyenoord grootste concurrent van SVN

De opkomst bij de clubavond van SVN op dinsdag 19 september liet te wensen over. Dit hoofdzakelijk omdat Feyenoord precies op deze avond tegen Celtic moest spelen en veel schakers tevens voetbalfan zijn.

En daarom werden er maar vijf partijen afgewikkeld bij SVN. Hierbij zette Willem Mulder Henk Stam na een half uur zwoegen pardoes mat en speelde Hans Jarings en Cees Verschoor om de keizersbaard. Matheus Huijskens wist de dame van Tom Boesten in een dusdanige positie te manoeuvreren zodat deze moest worden opgegeven. Waarna Tom meteen de partij ook maar opgaf. Han Everaars en Rob Rijnbeek maakte er een lange ingewikkelde wedstrijd van met een hoofdrol voor de pionnen. Rob werd na de opening opgezadeld met twee dubbelpionnen maar draaide de stelling zo dat hij later drie verbonden pionnen kreeg en later het eindspel in ging met twee vrijpionnen die niet meer te tegen houden waren waarna Han de koning omlegde. Clubkampioen Rob Hoogland had een moeilijke avond tegen Robert Valk. Lange tijd ging het gelijk maar soms leek Hoogland toch de overhand te krijgen. Valk verdedigde echter heel goed en rond 12 uur besloten beide spelers tot remise. Wat wel een grote prestatie van Robert Valk mag worden genoemd.  Feyenoord had hiervoor overigens wel gewonnen met 2-0. Een knappe prestatie zonder de hulp van Coen Moulijn en Rinus Israël.