Rob Hoogland bekerwinnaar 2022/2023

Dinsdag 26 september werden er bij SVN zeven partijen gespeeld. Zes voor de interne competitie en de bekerfinale tussen Edo Pouwelse en Rob Hoogland. Mattheus Huijskens hield het lange tijd vol tegen Wim Mulder tot hij in het middenspel overspeeld werd en opgaf. Richard Zijleman wist na een spannende opening de taaie steeds beter spelende Hans Jarings te verschalken en Hans Dijkers bleek te sterk voor de onervaren Aco Spirov. Het Italiaanse twee paardenspel van Rob Rijnbeek leverde hem een mooie aanval op en het punt tegen Johan de Koning. Martijn de Koning stond tot zet 40 beter tegen Han Everaars maar kwam in het eindspel twee pionnen achter waardoor Han won. Henk Stam had heel veel moeite met Cees Verschoor maar kreeg tegen elven toch de overhand met twee pionnen meer waardoor hij het punt kon bijschrijven.

De stand van de interne competitie is nu 1 Rob Rijnbeek, 2 Carel Heine, 3 Johan de Koning. In de bekerfinale tussen Edo Pouwelse en Rob Hoogland raakte de eerste in een heftige strijd zijn openingsvoordeel kwijt en kwam een stuk achter om vervolgens in een zwaar gevecht ten onder te gaan. De bekerwinnaar van het seizoen 2022/2023 bij SVN is dus geworden Rob Hoogland.

Verder verloor het eerste achttal in de uitwedstrijd tegen Charlois Europoort met 5,5 – 2,5. Iets dat te verwachten viel gezien het grote verschil in rating tussen beide ploegen. Een verslag daarvan volgt nog (edit redactie).