SVN V2 boekt zege in Spijkenisse

Afgelopen vrijdagavond heeft ons tweede viertal met 3,5-0,5 gewonnen van Spijkenisse V2.
Bord 1 (Han Everaars) was weinig spannend; kleine schermutselingen en veel afruil tot er een gelijke stand met ongelijke lopers overbleef: remise.
Bord 2 (Hans Dijkers, als invaller voor Cees Verschoor) ging met zwart zwaar in de verdediging; toen de kruitdampen optrokken bleek dat hij een loper tegen een pion voor stond. Daarna ging het over en weer “een slechte zet gevolgd door twee goede” en na elven bleek Hans de meeste denkkracht over te hebben gehouden en sleepte uiteindelijk toch het volle punt binnen.
Bord 3 (Ben Balm) zette een degelijke aanval op, waarop zijn tegenstander niet adequaat reageerde, en kon al snel de overwinning claimen.
Bord 4 (Mattie Huijskens) zag kans met zwart zijn tegenstander te overspelen: eerst scoorde hij een paard voor een pion, even later offerde hij een toren tegen een voor wit belangrijke loper en toen wit het gevaar nog niet zag werd het mat in drie.

Met dank aan Han Everaars voor het aangeleverde verslag. Gefeliciteerd mannen!