Sterke dames voeren de boventoon op clubavond

Na drukke weken buitenshuis stond dinsdag 17 oktober de interne competitie weer centraal. Er stonden acht partijen op het programma. Dat er volop strijd was bleek wel uit de uitslagen, in geen enkele partij kwamen de schakers remise overeen. Het eerste resultaat van de avond werd behaald door Willem van der Wel. Na een spannende pot werd zijn tegenstander Mattie Huiskens een foutje in de eindspel fataal. Bij Tom Boesten tegen Cees Verschoor bood Tom zijn dame aan, die echter op straffe van mat niet mocht worden geslagen. De verwikkelingen mondde uit in pionwinst voor Tom en daarmee ook een vol punt. Edo Pouwelse won pion na pion tegen Ben Balm die niet lang daarna het hoofd in de schoot legde.

Martijn de Koning had in het eindspel een zeer sterke dame nodig om van Hans Jarings te winnen. Hans Dijkers en Han Everaars hadden spannende pionnenrace richting het promotieveld om deze tot dame te laten promoveren. Han was net iets eerder en Hans kon niet anders dan opgeven. Robert Valk bood goed partij tegen Johan de Koning. Toen Johan met zijn dame de vijandelijke stelling binnendrong was het echter snel over. Spannend was de strijd tussen Wim Mulder en Rob Hoogland. Wim leek met een paardzet een kwaliteit te winnen, maar Rob had verder gekeken. Met een loperschaak gevolgd door een stille damezet werd voor Wims koning een matnet geweven. De langste partij van de avond was die tussen Henk Nentjes en Rob Rijnbeek. Henk kwam in het toreneindspel een pion voor en wist dit met engelengeduld uit te melken tot winst. Rob Rijnbeek verloor hiermee de koppositie, die wordt nu ingenomen door Johan de Koning.