Vlaggenschip SVN wint van Maassluis

Dinsdag 24 oktober mocht SVN in Nieuwerkerk het eerste achttal van Maassluis bestrijden. En omdat de gemiddelde rating dicht bij elkaar lag beloofde het een spannende avond te worden. Ongeveer een uur na start wedstrijd meldde Edo Pouwelse dat zijn opponent, Jean Paul  Schriks op had gegeven in een stelling waarin deze 4 pionnen minder had en kort daarna werd de remise getekend tussen onze Tom Boesten en Michael Kroes. Ondertussen was Rob Hoogland een toren voor gekomen tegen Martin van der Hudde en haalde zo het tweede punt voor SVN binnen. Onze bord 1 speler Leon Willemen stond na de opening direct gedrukt en kwam er niet meer uit. Punt dus voor tegenstander Marcel Bergen. Johan de Koning pakte in een ingewikkelde stand een half punt voor Nieuwerkerk tegen Arjen Kouwenhoven op bord twee. Iets dat ook Arjan Huijzer op bord zeven deed tegen Dirk Brijs en Richard Zijleman tegen Jos Kruidenier op vier. De laatste Nieuwerkerkse zege was voor Rob Rijnbeek die na een mooi offer een prachtig matnet wist te spinnen. Eindstand 5 – 3 voor Nieuwerkerk.

Naast de RSB-wedstrijd werden er voor de interne competitie vier partijen afgewerkt. Hierin verloor Hans Jarings, die een dame voor stond, onverdiend van Vaclav Eger en Henk Stam wat fortuinlijk van Ben Balm omdat de laatste niet op de klok lette en zo, in een sterke stelling, in tijdnood kwam. Wim Mulder pakte in de opening een kwaliteit van Henk Nentjes en vervolgens een volle toren en de winst in de partij. Willem van der Wel en Robert Valk gingen lang gelijk op maar in het verre eindspel versierde Robert een doorgeschoven pion waarna Willem de koning neerlegde.