Alleen Pouwelse wint bij de toppers van SVN

Afgelopen dinsdag 31 oktober werd er bij Schaakvereniging Nieuwerkerk alleen voor de huishoudelijke- en de beker competitie gespeeld. Er was een partij voor de beker tussen Martijn de Koning en Carel Heine. Deze eindigde na lang vechten in remise. Om te bepalen wie van de twee door zou gaan naar de volgende ronde moest er worden gevluggerd. Hierbij bleek de jongere schaker net iets sneller te zijn dan de oudere. Martijn gaat door.

Van de topspelers zag alleen Edo Pouwelse kans om te winnen. En wel van Willem Mulder die door een matdreiging een paard achter kwam en later ook nog een toren waarna hij de handdoek of iets wat daarop leek in de ring kon gooien. Van de andere topspelers kwamen Johan de Koning en Richard Zijleman ondanks veel verwikkelingen en problemen in de patij niet verder dan remise en werd in de wedstrijd tussen Robert Valk en Rob Rijnbeek het evenwicht bewaard waardoor ook zij met remise genoegen namen.

Bij de overige spelers werd het tussen Matheus Huijskens en Vaclav Eger ook remise hoewel de laatste een pion voor stond en wist Cees Veschoor een steeds beter spelende Hans Jarings er na hevige strijd onder te krijgen. Henk Stam dacht de dame van Henk Nentjes te winnen maar verloor in plaats daarvan zelf een toren en vervolgens de partij. En als laatste won Han Everaars in een Siciliaan met sterke lopers van de altijd vrolijke Willem van der Wel.