Wim Mulder aan kop in rapid competitie

Afgelopen week werd er geen interne competitie gespeeld bij SVN maar de eerste periode van de rapid competitie. Er werden deze avond vier rondes gespeeld. Omdat elke speler 20 minuten voor de hele partij heeft, duurt deze maximaal 40 minuten. En als er dan om acht uur begonnen wordt is het al snel twaalf uur. Want dan moeten alle bordjes leeg zijn. Overigens is het zo, dat er door de beperkte tijd en de soms hieruit volgende tijdnood, af en toe de vreemdste zetten op het bord getoverd worden.

En aldus werd er dinsdag zeven november om 20.00 uur begonnen met 16 Spelers, inclusief de nieuwkomers Peter Wakker en Egbert Engelfriet, aan acht borden. Na de eerste ronde is er weinig zinnigs te zeggen over de stand maar na de tweede ronde kwam er wat tekening in de strijd. De stand aan kop was halverwege 1 Arjan Huijzer, 2 Henk Nentjes en 3 Wim Mulder. De derde en vierde ronde gaven wat meer reuring. Wim Mulder bleek er duidelijk zin in te hebben en stormde door om de eerste plaats voor zich op te eisen.

Eindstand van de avond was 1 Wim Mulder, 2 Henk Nentjes en 3 Arjan Huijzer. Volgende week maandag speelt het tweede viertal van SVN uit tegen het ongeveer even sterke eerste viertal van Het Zwarte Paard uit Schiedam en het eerste viertal van SVN thuis tegen het eerste viertal van Barendrecht/IJsselmonde in de Rotterdamse schaakbond . En hoewel het eerste van Nieuwerkerk gemiddeld een hogere rating heeft dan de tegenstander blijft het oppassen. Want zoals schakers vaak zeggen:”Niets is zo moeilijk als het winnen van een gewonnen wedstrijd”.