Verlies en winst voor SVN in de Rotterdamse schaakbond

Hans Dijkers was met een half punt maandag 13 november het enige lichtpuntje in de uitwedstrijd van SVN’s tweede viertal (V2) tegen V1 van Het Zwarte Paard uit Schiedam. Er werd verloren met 3,5 tegen 0,5. Het eerste viertal (V1) daarentegen deed het een stuk beter. Zij wonnen een dag later in Nieuwerkerk met 3-1 van Barendrecht/IJsselmonde. De winstpartijen waren van Edo Pouwelse die knap onder de druk van zijn tegenstander wist uit te komen, Robert Valk die won door zetdwang en Willem van der Wel die zijn tegenstander tergend langzaam wurgde. Op het bord bedoel ik dan.

Voor de huishoudelijke competitie waren er dinsdag 14 november zes partijen. Hierin kwamen Cees Verschoor en Peter Wakker remise overeen en had Matti Huijskens tot zijn stomme verbazing ineens een sterke loper op het bord die hem de winst bracht tegen Martijn de Koning. Ondertussen overzag Hans Jarings eeuwig schaak tegen Hans Dijkers waardoor de laatste het punt kon bijschrijven en onderschatte Carel Heine de verdubbelde torens van Henk Nentjes wat hem de partij kostte. In de topwedstrijd tussen Rob Hoogland en Johan de Koning stond de koning van Johan zo op de tocht dat verliest onafwendbaar was. Punt voor Rob. Wim Mulder en Richard Zijleman speelden de langste partij van de avond die zonsopkomst had gehaald als de vlag van Wim niet was gevallen. Winst voor Richard dus.