Veel interne strijd bij SVN

Deze week twee wedstrijden in de bekercompetitie van SVN. De eerste was Martijn de Koning tegen Edo Pouwelse, waarin Edo twee pionnen voor kwam en de koning van zijn opponent zo in een hoek wist te drijven dat deze opgaf en de tweede was Willem van der Wel tegen Vaclav Eger waarbij Vaclav de koning omlegde omdat een doorgeschoven pion van Willem niet meer van promoveren afgehouden kon worden.

In de huishoudelijke competitie wist Henk Stam in het middenspel de stelling van Matti Huijskens om zeep te helpen met een doorgeschoven pion en zo de zege binnen te halen.

Henk Nentjes kon met zwart zijn paard en toren op de koningsvleugel maar niet ontwikkelen en speelde dus eigenlijk met twee stukken minder. Hier maakte tegenstander Johan de Koning dankbaar gebruik van en won. Nieuw lid Peter Wakker deed goede zaken door met zwart de taaie Hans Jarings te verslaan en Wim Mulder deed met zwart hetzelfde tegen Hans Dijkers.

Robert Valk won in de opening snel een pion van Han Everaars en wist later met een aftrekschaak zijn dame te pakken waarna Han opgaf. De langste partij was die tussen Rob Rijnbeek en Carel Heine. Daar ging het lange tijd gelijk op. Maar heel langzaam kreeg Rob overwicht en trok de partij uiteindelijk naar zich toe. Punt voor Rob.