Meeste punten voor zwart bij SVN


Dinsdag 28 november op de clubavond van SVN speelden Rob Rijnbeek en Rob Hoogland tegen elkaar om uit te maken wie er naar de volgende ronde van de bekercompetitie over zou gaan. Na een degelijk begin wist Hoogland zijn tegenstander een paard te ontfutselen. En omdat de pionnen van Rijnbeek ook nog als los zand over het bord verspreid waren gaf hij op. Punt voor zwart.
Voor de interne competitie speelde Han Everaars tegen Henk Stam die ergens een pion van Han afsnoepte. Dit bleek genoeg voor de zege. Punt voor zwart. Willem van der Wel dreigde Carel Heine een vork van het paard op dame en toren waardoor Carel inzicht toonde en de koning omlegde. Punt voor zwart. Bij Ben Balm en Hans Dijkers werd het een soort loopgravenoorlog en liep de boel vast. Zij kwamen remise overeen. Half punt voor zwart.
Robert Valk kwam met zwart een paard voor tegen Willem Mulder maar gaf in het eindspel zijn dame weg en daarmee de partij. Geen punt voor zwart. Vaclav Eger had tegen Tom Boesten heel veel tijd nodig waardoor hij door de vlag ging. Punt voor zwart. De langste partij was die van Matti Huijskens tegen Peter Wakker. Toen Matti een toren overhield en Peter een paard en een loper namen zij genoegen met remise. Half punt voor zwart.
Vrijdag 1 december wacht SVN 1 de zware opgave het op te nemen tegen het eerste achttal van Moerkapelle dat een behoorlijk hogere rating heeft.