Veel strijdlust bij Nieuwerkerkse schakers

Op de SVN clubavond van 13 februari  stonden alleen interne competitiepartijen op het programma. Blijkbaar een reden voor de schakers om er die avond eens goed voor te gaan zitten. Het werden allemaal partijen die de moeite van het bekijken waard bleken. Het eerste resultaat behaalde Robert Valk die met zijn sterke witte lopers de zwarte stelling van Martijn de Koning lam legde en hem een vol punt opleverde. Henk Nentjes liet zien dat je ook met zwart kunt aanvallen. Een dodelijke penning noopte tegenstander Hans Jarings tot opgave. Mattie Huijskens kreeg met wit een prettige stelling tegen Edo Pouwelse, maar na een mindere zet van Mattie was Edo er als de kippen bij om te counteren en daarmee de buit binnen te hengelen.

Koploper Richard Zijleman wist met zwart ook zijn partij winnend af te sluitend, Han Everaars gaf op in een stelling die qua materiaal nog gelijk was, maar de zwarte stukken stormden dreigend op de witte monarch af. Een reden voor Han om de vlag te strijken. Tom Boesten en Wim Mulder zorgden voor vuurwerk op hun bord. Wim wist op het eind de witte koning van Tom mat te zetten door middel van een sterke loper die haar torens daarbij ondersteunde.

Vaclav Eger en Peter Wakker speelden tot op het bot door in een gelijkstaand toreneindspel. Toen Vaclav uiteindelijk afwikkelde naar een pionneneindspel leek remise een feit, maar een verkeerde pionzet deed de balans ineens omslaan in een overwinning voor Peter. Als laatste waren Cees Verschoor en Rob Rijnbeek nog bezig. Deze partij begon met een opening uit lang vervlogen tijden: het scherpe Koningsgambiet. Rob nam de geofferde pion aan en moest lang zwoegen om deze extra pion uiteindelijk om te zetten in winst. Pas tegen middernacht had Rob dan eindelijk de vis op het droge. Zodoende eindigde die avond geen enkele schaakpartij in een vredige remise.