Veel strijd op clubavond van SVN

Van de negen schaakpartijen op dinsdag 20 februari bij SVN eindigde er niet een in remise. Op alle borden werd gestreden tot de dood of de gladiolen erop volgden. Zo speelde nieuwkomer Petro Ukro met wit een felle partij tegen Matheus Huijskens waarbij de laatste een toren won in het eindspel waarna Petro de koning kon omleggen. Henk Stam speelde zoals hij nog nooit gespeeld had. Hij speelde goed. En Vaclav Eger werd hiervan het slachtoffer. Wim Mulder ging er met zijn pionnen op de koningsvleugel zo hard in dat het voor Martijn de Koning niet meer te houden was. Punt voor Wim. En Carel Heine zag kans de dame van Hans Jarings te molesteren maar moest nog behoorlijk aan de bak om dit voordeel in een overwinning om te zetten.

De steeds beter spelende Peter Wakker maakte het Rob Rijnbeek erg moeilijk terwijl de laatste toch al snel een pion voor kwam. Uiteindelijk bleek de ervaring van Rob de doorslag te geven in het eindspel waar hij zijn pionnen het best geposteerd had. Peter zag dit en gaf op. Tot verbazing van de omstanders gaf ook Cees Verschoor op in zijn partij tegen Henk Nentjes. Maar na analyse van de stelling bleek Cees wel degelijk gelijk te hebben. Han Everaars verspeelde een pion en een kwaliteit tegen Edo Pouwelse, doch wist het de laatste toch nog moeilijk te maken. Echter toen Han in het eindspel zijn loper cadeau deed gaf hij meteen op en kon Edo luidkeels aan de analyse beginnen.

Ondertussen wist Johan de Koning, door zijn c-pion op te spelen, een winnende stelling te bereiken tegen Willem van der Wel. Maar omdat hij het te mooi wilde afwikkelen ging de boel de mist in en trok Willem aan het langste eind. Richard Zijleman en Arjan Huijzer hielden elkaar lange tijd in evenwicht maar de twee lopers van Richard bleken toch net even sterker dan de loper en het paard van Arjan waardoor Richard zegevierde. De stand aan kop van de competitie is nu 1. Richard Zijleman, 2. Rob Hoogland en 3. Johan de Koning.