Drukke week voor SVN

De week van 31 maart verliep heel onstuimige voor SVN. Het tweede viertal speelde op dinsdag twee april thuis tegen Henrik-Ido-Ambacht, het eerste viertal vrijdag vijf april uit tegen Brielle en dan was er nog de gewone interne competitie. Al met al een druk programma.

In de huishoudelijke competitie waren Wim Mulder en Peter Wakker een maatje te groot voor Vaclav Eger en Hans Jarings. Punten voor de eerstgenoemden. Tom Boesten won een loper van Robert Valk en daarmee de partij. Bij Richard Zijleman en Johan de Koning bleef de zaak in evenwicht en werd het remise. Martijn de Koning hield langstand tegen Rob Rijnbeek maar gaf op na een blunder. Henk Stam liet zijn gewonnen wedstrijd tegen Henk Nentjes verzande in remise en Willem van der Wel gaf op tegen Rob Hoogland toen zijn materiële achterstand te groot werd.

In het tweede viertal dat dezelfde avond tegen Hendrik-Ido-Ambacht speelde gaf Hans Dijkers zijn dame en daarmee de partij weg en haalde Matti Huijskens, na beter gestaan te hebben, remise. Han Everaars kwam in de opening een pion achter maar haalde toch nog een gelijk binnen en Cees Verschoor capituleerde vanwege zijn slechter staande pionnen. Eindstand 1 – 3 voor de opponent.

Het eerste viertal ging, net als de Hertog van Alva, onderuit in Brielle. Er werd verloren met 1,5–2,5. Verlies voor Henk Stam en Rob Rijnbeek, remise voor Willem van der Wel en een mooie overwinning voor Robert Valk.

De stand in de interne competitie 1. Richard Zijleman, 2, Rob Hoogland, 3. Johan de Koning en 4. Rob Rijnbeek.