Eerste achttal SVN handhaaft zich

Dankzij Arjan Huijzer won het eerste achttal van SVN dinsdag negen april de uitwedstrijd tegen Shah Mata uit Rotterdam-Zuid. Hierdoor heeft het vlaggenschip zich gehandhaafd in de eerste klasse van de Rotterdamse schaakbond. Met winst voor Leon Willemen en Rob Rijnbeek en remises voor Tom Boesten, Johan de Koning en Rob Hoogland werd een tussenstand bereikt van 3½ – 3½ en hing alles af van de partij van Arjan Huijzer. En die wist in tijdnood met zijn stalen zenuwen zijn tegenstander mat te zetten. Eindstand 3½ – 4½ voor SVN.

Doordat het eerste team uitspeelde op de clubavond werden er voor de huishoudelijke competitie maar vier partijen afgewerkt. Hierin hield Hans Jarings het lang vol tegen Matti Huijskens maar toen de laatste een vork gaf op de dame en de toren was het wel bekeken en gaf Hans op. Dat Ben Balm na zijn lange vakantie goed uitgerust was, was te merken. Han Everaars verloor tegen hem een belangrijke pion en dat werd hem fataal. Punt voor Ben. Cees Verschoor en Henk Stam belandden in een soort van loopgravenoorlog. En hoewel de stelling er muurvast uitzag vond Henk toch nog een klein gaatje waardoor de zaak bij de opponent instortte en hij de zege kon binnenhalen. Bij Hans Dijkers en Henk Nentjes zag het eindspel er zo ingewikkeld uit dat de heren remise overeen kwamen. De stand aan de kop van de interne competitie blijft ongewijzigd. 1. Richard Zijleman, 2, Rob Hoogland, 3. Johan de Koning en 4. Rob Rijnbeek.