De Koningen de laatste bij SVN

Dinsdag 16 april werden er zeven partijen afgewerkt in de huishoudelijke competitie van SVN. Hierbij hield Henk Stam de strijd lange tijd in evenwicht tegen de huidige competitieleider Richard Zijleman maar toen hij een loper moest inleveren was het wel bekeken voor hem. Een nul voor Henk. Hetzelfde gebeurde ongeveer bij de partij tussen Peter Wakker en Edo Pouwelse. Peter hield Edo lang bezig maar gaf later met een paard minder terecht op. Hans Dijkers en Vaclav Eger konden geen zwaktes vinden in elkaars verdediging en besloten daarom tot remise.

Remise werd het ook bij Han Everaars die tegen Robert Valk speelde. Beide spelers hadden nog zeven pionnen en een loper op het bord in een erg ingewikkelde stelling en waren daarom blij met het halve punt. Henk Nentjes moest zijn meerdere erkennen in Wim Mulder en schudde hem de hand toen hij drie pionnen achter stond. De twee partijen die het laatst klaar waren, waren die van Martijn de Koning tegen Ben Balm en Johan de Koning tegen Rob Rijnbeek. Hier veroverde Ben twee pionnen in het eindspel waardoor hij in het centrum door kon lopen en de tot dan goed acterende Martijn opgaf. Johan de Koning kreeg door zijn geofferde pion ruimte voor een beslissende aanval en de zege op Rob. En zo waren de “De Koningen” de laatsten deze avond die hun partij afsloten.

De stand aan de kop van de interne competitie blijft onveranderd: 1. Richard Zijleman, 2. Rob Hoogland, 3. Johan de Koning en 4. Rob Rijnbeek.