Tweede ronde snelschaak bij SVN

Op 23 april werd de tweede ronde gespeeld van de drie ronden snelschaak voor het kampioenschap van SVN. Er hadden zich deze dinsdag 20 schakers gemeld die er duidelijk zin in hadden. Omdat men bij snelschaak per persoon maar vijf minuten denktijd heeft moet er snel en nauwkeurig gespeeld worden. Iets dat bepaald niet samengaat en waardoor er soms de meest wonderbaarlijke  stellingen op het bord getoverd worden.

In de eerst drie ronden was iedereen nog fris en fruitig en waren er geen verrassende uitslagen. Alle deelnemers ging hard van start, wonnen of verloren, en er werd maar een remise genoteerd. Die tussen Tom Boesten en Henk Stam. De vierde ronde bracht de eerste verrassing. Wim Mulder won van veelvuldig clubkampioen Rob Hoogland. De daarop volgende ronde verliep weer zoals het hoorde en wonnen de sterkere schakers van de zwakkere maar hierna in de laatste sessie voor de pauze hield Edo Pouwelse onverwacht de huidige nummer een van de competitie Richard Zijleman op remise. De tussenstand werd zo bepaald op 1. Richard Zijleman, 2. Arjan Huijzer en 3. Willem Mulder.

Direct na de pauze klommen Rob Rijnbeek, Robert Valk en Johan de Koning omhoog ten koste van Rob Hoogland en Willem Mulder die nu toch enige vermoeidheid verschijnselen begonnen te vertonen. Zo ook Johan de Koning die zijn dame cadeau deed aan Henk Stam. Rond half twaalf waren alle spelers klaar, werd de stand opgemaakt en keerden alle spelers zonder rancune huiswaarts. Eindstand van deze gezellige avond snelschaak: Nummer een en twee Richard Zijleman en Johan de Koning. Beiden met 9 punten en nummer drie Wim Mulder met 8½ punt.