Tumultloze clubavond bij SVN

De laatste clubavond van SVN, op dinsdag zeven mei, verliep zonder turbulentie maar wel enigszins lawaaiig. Deze speelavond bediende Wim Mulder de witte stukken tegen Matt Huijskens die hem edelmoedig zijn paard cadeau deed en vervolgens de partij. De wat passief spelende Henk Nentjes kreeg van Han Everaars geen kans om een paard en loper te ontwikkelen en dit bracht Han uiteindelijk de zege. Henk Stam en Rob Rijnbeek kwamen remise overeen, maar na analyse van de partij bleek dat Rob had moeten winnen.

Edo Pouwelse veroverde met zijn houten witte leger een pion van Ben Balm en zette de opponent daarna vast. Met deze strategie wist Edo als winnaar uit de strijd te komen. In het duel tussen Willem van der Wel en Martijn de Koning wist de eerste zo veel druk uit te oefenen op het veld F7 dat Martijn zijn toren moest inleveren. Niet lang daarna gaf Martijn sportief op. De koning van Hans Jarings stond, in zijn confrontatie met Cees Verschoor, zo alleen en bloot op het bord dat deze wel een nudist leek. Mat was voor Hans niet meer te voorkomen en hij feliciteerde Cees dan ook met zijn overwinning. Als laatste eindigde het gevecht tussen de titanen Johan de Koning en Leen Klein. Lang gaven de twee elkaar geen duimbreed toe en leek de boel op remise uit te draaien met beide vier pionnen en lopers van gelijke kleur. Toch zag Johan kans om, met veel gemanoeuvreer, de strijd naar zijn hand te zetten en Leen tot opgave te dwingen.

Volgende week staan er voor SVN twee bondswedstrijden op het programma. 14 Mei speelt het eerste viertal thuis tegen Onesimus uit Rotterdam en 16 mei het tweede viertal uit tegen dezelfde vereniging.