Eerste achttal SVN verliest laatste bondswedstrijd

De laatste wedstrijd van SVN 1 tegen Erasmus 2 in de Rotterdamse schaakbond was er een om des keizers baard. SVN kon nog degraderen nog kampioen worden. Desalniettemin werd er fel gestreden door onze acht schakers. Zo moest Rob Hoogland aan bord één hard werken voor zijn remise en kwam Johan de Koning op vier, ondanks al zijn inspanningen, ook niet verder dan een puntendeling. Leon Willemen en Arjan Huijzer gingen strijdend ten onder terwijl Edo Pouwelse, Richard Zijleman en Rob Rijnbeek een gelijk spel uit het vuur sleepten. Als laatste liet Tom Boesten het punt aan de tegenstander en bepaalde zo de eindstand op 2½ – 5½ voor Erasmus.

In de interne competitie deelden Leen Klein en Willem van der Wel het punt in een onbegrijpelijke partij. Willem Mulder pakte een pion van Cees Verschoor af en toen nog een en nog een tot Cees het genoeg vond en opgaf. Een zwakke paardzet van Matti Huijskens kostte hem de dame die opponent Robert Valk gretig pakte en vervolgens de zege. Toen Hans Jarings zijn loper de mist in zag gaan en even later een pion was het wel bekeken en kon tegenstrever Han Everaars met de overwinning op zak naar huis. Henk Stam speelde tegen ex-schoolhoofd Ben Balm in zijn vroegere directiekamer. En dat voelde voor Henk net zo ongemakkelijk aan als deze tweekamp voor hem verliep. Henk offerde met veel bravoure een loper die Ben gedecideerd aannam en de hele partij niet meer terug gaf. De winst was dan ook voor Ben.

De stand aan kop van de huishoudelijke competitie blijft ongewijzigd. Namelijk 1. Richard Zijleman, 2. Rob Hoogland en 3. Johan de Koning.