Richard Zijleman nieuwe clubkampioen

Richard Zijleman is vanaf dinsdag 18 juni officieel de nieuwe clubkampioen van SVN in 2024. De nummer twee, en kampioen van 2023 Rob Hoogland, gaf ruiterlijk toe dat Richard dit seizoen de betere speler was en het kampioenschap dik verdiende. Helaas kon de kersverse nummer één niet gehuldigd worden. Hij was afwezig. Zenuwen, te veel aandacht of voetbal of zo.

Tevens werd deze dinsdag de laatste ronde van de interne competitie gespeeld. Hierin liet Matti Huijskens Henk Stam zijn geliefde Englund gambiet spelen wat hem de partij kostte. Cees Verschoor gaf genereus een toren cadeau aan Ben Balm en gaf daarna, na verwoedde strijd, op. Daarna werd Leen Klein “geMulderd”. Hij legde de koning om voordat Willem Mulder met “schaak” twee stukken van hem van het bord zou nemen. Vervolgens kwamen Ton Boesten en Han Everaars tot remise in een stelling met ongelijke lopers en twee pionnen meer voor Tom. Lang en taai hield Hans Jarings stand tegen Robert Valk, maar toen de a-pion van Robert kon promoveren was de zege voor hem binnen. De verre vrijpion op de e-lijn van Rob Hoogland gaf Henk Nentjes veel problemen, maar hij wist deze toch onschadelijk te maken. Echter toen Rob een vrije pion op de h-lijn creëerde werd het Henk wat vochtig rond de haarwortels en gaf hij één zet voor hij mat ging op.

Eindstand van de interne competitie 2023-2024 van SVN. Eerste en kampioen van 2024 Richard Zijleman, tweede Rob Hoogland en derde Johan de Koning.