Rob Hoogland pakt derde titel bij SVN

Zomers gekleed en goedgemutst verzamelde zich, dinsdagavond 25 juni, 19 schakers in het hoofdkwartier van SVN om onderling uit te maken wie zich de snelschaakkampioen 2024 van deze vereniging zou mogen noemen. Overigens, bij snelschaak heeft elke speler vijf minuten denktijd voor de hele patij. Vandaar de naam “snelschaak”. Maar dit terzijde.

Door de korte speeltijd wordt er veel en vrolijk geblunderd. Stukken worden weggegeven en teruggenomen, schaakklokken mishandeld en op den duur ernstig getwijfeld aan het eigen schaakniveau.

Na twee rondes had Willem Mulder de koppositie in handen op de voet gevolgd door Rob Rijnbeek en Tom Boesten. Na twee rondjes bitterballen en acht rondes schaak had Rob Hoogland de plaats van Mulder overgenomen terwijl deze zelf naar plaats drie was afgezakt. Rob Rijnbeek hield eigengereid zijn tweede plaats stevig vast en Tom Boesten was in geen velden of wegen meer te bekennen. Met nog drie wedstrijden te gaan was er al enige tekening in de strijd te zien. En inderdaad, na de 12de en laatste ronde bleek Rob Hoogland de meeste punten vergaard te hebben en eerste te zijn geworden. Rob Rijnbeek werd heel knap tweede en Willem Mulder maakte het podium vol met zijn derde plaats.

Na de beker en het rapidschaak te hebben gewonnen heeft Rob Hoogland nu ook zijn derde titel gepakt bij het snelschaak toernooi van SVN.