Drukte

Het was vrij druk op de afgelopen clubavond. Maar liefst veertien partijen verdeeld over vier competities. Na afloop van de partijen wordt het steeds gezelliger. Goed voor de club, maar ook voor de leden. Je ziet ook eens de andere van de schaker.

 

In de reguliere interne competitie groep A speelden Willem van der Wel en Johan de Koning al vrij snel remise. Willem kwam met wit wat beter uit de opening, maar Johan kon het voordeel van wit vrij gemakkelijk neutraliseren. Na afruil van een groot aantal stukken werd er dus tot remise besloten. Leo van der Haven zette tegenstander Bert vanaf het begin onder druk op de koningsvleugel. Op het moment dat zwart dacht de meeste problemen opgelost te hebben, kwam er een verrassende aanval op de damevleugel die al wits zwakke punten blootlegde. Eerst verloor zwart de kwaliteit, maar nadat ook nog een stuk afgegeven werd hield Bert het voor gezien. Cees Klein is bezig met een slechte serie partijen de laatste weken. Hij klaagde over concentratieverlies tijdens de partij. Dat kan natuurlijk funest zijn tijdens een scherpe partij. En dat krijgt hij toch meestal op het bord. Zo ook deze avond tegen Arjan Huijzer. Na wat tempoverlies probeerde Cees zijn stukken te mobiliseren tegen de vijandelijke koning, maar kwam daar eigenlijk niet toe door het uitstekende tegenspel. Nadat de dame "per ongeluk" weggeven werd was de uitslag duidelijk. 0-1.

 

 

In groep B heeft Tjerk Tinga de smaak te pakken. Nu werd Henk van der Linden het slachtoffer. Tjerk draait nu aardig mee in de subtop. Maatje Jelle won ook en was een maatje te groot voor Jan Verhagen. Henk van Lieshout probeert de aansluiting met de top te houden, wat lukte door een overwinning op Han van der Hoeven. Koploper Joost mocht zijn positie verdedigen tegen de altijd onvoorspelbare Harry. Ook deze partij werd dus een rare partij maar toen de rookwolken optrokken streek Joost de vlag. Materiaalachterstand was hier de grootste boosdoener. Dit brengt de spanning weer helemaal terug in de B-groep.

 

 

Ook de tweede ronde van de bekercompetitie stond op het programma. Jeroen Engelberts won een goeie partij tegen Gerard in ‘t Veld. De clubkampioen van vorig seizoen verzilverde een klein voordeel. Op het juiste moment werd de aanval ingezet. Hans Dijkers won op zijn onvoorspelbare manier van Jetze de Haas. Wim Mulder was vrij snel klaar met naamgenoot John Mulder. Han Everaars heeft zich na een slecht Corus-toernooi (lees elders) goed hersteld en won van Marcel Muis. Ook in de groep was er een complete verrassing te noteren. Koploper Edo "legrande" Pouwelse verloor zijn partij met wit van Rob Hoogland. De dubbel zit er dit jaar dus niet meer in. Met knap spel wist hij de truckendoos van Edo te omzeilen en zo stukje bij beetje een goed eindspel in te gaan. Edo ging in de fout en moest berusten in zijn verlies.

 

In de rapidcompetitie won Cees Groenendijk van Carel Heine.

 

Bekercompetitie

Han Everaars   – Marcel Muis   1 – 0

Edo Pouwelse   – Rob Hoogland   0 – 1

John Mulder   – Wim Mulder   0 – 1

Jetze de Haas   – Hans Dijkers   0 – 1

Gerard Nieuwenkamp  – Leen Klein   1 – 0

Jeroen Engelberts  – Gerard in ’t Veld  1 – 0

Groep A

Leo van der Haven  – Bert Wolters   1 – 0

Cees Klein   – Arjan Huijzer   0 – 1

Willem van der Wel  – Johan de Koning  0,5 – 0,5

Groep B

Tjerk Tinga   – Henk van der Linden  1 – 0

Henk van Lieshout  – Han van der Hoeven  1 – 0

Harry Laan   – Joost Molenaar  1 – 0

Jelle Versluis   – Jan Verhagen   1 – 0

Rapidcompetitie

Carel Heine   – Cees Groenendijk  0 – 1

Leave a Comment