Individueel schoolschaaktoernooi

Op 20 april werd het individueel schoolschaaktoernooi gehouden op de school de Wingerd (Beethovenlaan 35). Er waren 15 deelnemers voor het toernooi die wel zin hadden om te laten zien wat ze hadden afgelopen lessen hadden geleerd. Er werden in totaal 7 ronden gespeeld.

Na drie gespeelde rondes begon zich een koppositie te vormen. Slechts één speler, Björn de Ruiter, had met 3 punten nog een 100% score. Het gat met twee anderen, Rody van den jagt en Luc Pheifer, was een halfje en daarmee bezetten knap met 2,5 punt de tweede plaats.

 

Twee rondes later had Björn de Ruiter nog steeds een 100% en was goed op weg om de schoolschaakkampioen van 2011 te worden. Hij werd nu gevolgd door Corné van Vliet die slechts alleen van Björn zelf had verloren. Op derde plaats stond nu Tim van der Jagt met 3,5 punt uit 5. Ook zijn enige verlies was tegen Björn de Ruiter en voor de rest had Mark Verbree nog halfje weten scoren.

 

Nadat Björn een ronde later die ronde ook won van Stijn Schouwerwou was het al zeker dat hij kampioen zou worden. De tweede plek werd goed vastgehouden door Corné van Vliet door te winnen van Tim van der Jagt. Hierdoor wist Bob Smit de derde plaats te pakken en was in de laatste ronde vooral de strijd om de derde plaats erg spannend.

De laatste ronde won Björn de Ruiter ook waarmee hij knap 100% haalden op het schaaktoernooi. Voor de tweede plaats speelden Corné van Vliet tegen Bob Smit. Deze werd gewonnen door Corné waarmee hij zijn 2de plaats veilig stelde. Door het verlies van Bob waren er weer kansen om in de top te eindigen voor Robin van der Palm, Tim van der Jagt en Rody van den Jagt. Twee spelers eindigden met hetzelfde aantal punten, waardoor de plek werd bepaald op de sterkte van tegenstanders die ieder had gehad. Hieruit had Robin van der Palm net iets beter gescoord dan Tim van der Jagt en Robin de derde prijs in handen mocht nemen

 

3de Robin van der Palm, 1ste Björn de Gruiter, 2de Corné van Vliet

Een leuk schaaktoernooi met dank aan alle schakers die aanwezig waren

Leave a Comment