SVN 1 tegen Krimpen 3

Op dinsdag 11 februari 2014 moest het 1e team thuis spelen tegen het derde team van Krimpen a/d IJssel.

Op papier zou dit een overwinning moeten opleveren gezien dat SVN 1 2e stond met 6 wedstrijdpunten en Krimpen laatste met 2 uit 4 gespeelde partijen. SVN had  bij winst definitief klassebehoud veilig kunnen stellen. Iets wat dit jaar extra lastig is door de versterkte degradatie in de 1e klasse met een degradatie van 3 teams.

Met een compleet team traden wij aan en al snel leek het erop dat een makkelijk overwinning er inderdaad in zat. Jeroen Eijgelaar won als eerste zijn partij na erg goed spel en ook Edo volgde vrij snel (een paardoffer werd geweigerd maar gaf Edo wel een voorsprong van 2 pionnen). Een mooie 2-0 voorsprong.

Op dat moment zat een mooie overwinning er zeker in. Maarja het gebeurt wel vaker dat sommige partijen ineens omslaan. Hans Ranft aan bord 1 stond niet verloren en een remise zat er zeker in maar zijn tegenstander deed het heel netjes en Hans verloor. Hetzelfde gold voor de partij van Leon W illemen. Hij stond niet echt lekker maar ook hier had ik wel hoop op een remise maar helaas ook deze partij ging verloren. Rob Hoogland stond zo lekker, maar hij verkeek zich en maakte 1 slechte zet en zijn tegenstander maakte er sterk gebruik van en Rob verloor ook in tijdnood.

 Johan de Koning speelde een sterke partij, sloeg terecht een remiseaanbod af, kwam gewonnen te staan, maar gaf toch de winst weg en moest berusten in een remise. Cees Klein speelde goed aan bord 8 en was al remise overeen gekomen toen het in principe allemaal nog relatief goed stond aan de andere borden.

De laatste die er alles aan deed was Richard Zijleman. In een redelijk gelijke stand had Richard nog 30 minuten en zijn tegenstander nog 3. Richard gooide alles op de aanval maar zijn tegenstander verdedigde zich sterk en kon er een remise van maken met ongelijke lopers.

Uiteindelijk een totaal onverwachte en zure nederlaag van 3.5-4.5 en zullen we toch weer vol aan de bak moeten de laatste 2 partijen.  Dat gaan we dan maar doen ook. 

Leave a Comment