Sliedrecht 2 – SVN 1

Het eerste team heeft tegen Sliedrecht 2 haar eerste nederlaag geleden deze competitie.

In deze kampioenswedstijd zat –gezien het verloop van de avond – het er eigenlijk geen moment in, dat uit een vuist konden maken er we moesten onze meerdere erkennen in Sliedrecht 2.


We werden hartelijk welkom ontvangen en de sfeer was prima. Sliedrecht 2 had een tactische opstelling gemaakt, maar daar trokken wij ons niets van aan.

Richard was als eerste klaar een pionnen storm op de koningsvleugel zal er aanvankelijk zeer aantrekkelijk voor Richard uit, maar de tegendreiging kwam ook op gang. Er waren wellicht kansen op winst, maar na Eeuwig schaak kwam de remise tot stand 0.5-0.5.

We kwamen nog wel op voorsprong, Jeroen speelde op geheel op gevoel de g- en h-pionnen op, met gevaar voor eigen leven. Het paste echter allemaal net en nadat de rook was opgetrokken was het punt binnen 0.5-1.5

Edo kon vervolgens ook geen vuist maken, en na vereenvoudiging van de stelling bleef een remise over. 1-2.

Vervolgens ging het mis. Om kort te zijn, Jasper leverde een stuk in. Invaller Cees kreeg aan bod 6 de kopman van Sliedrecht en die liet zien waarom hij volgend jaar in Sliedrecht 1 gaat spelen. Ook Hans kreeg op bord 5 hun tactisch opgestelde 2de bord speler. Langzaam ging het hier mis, enkele pionnen gingen verloren en ook de partij. Van 1-2 voor naar 4-2 achter.

Leon en Rob moesten nu vol voor de winst gaan, dit werd uiteraard nog geprobeerd, maar beide moesten toch in remise berusten waardoor de 5-3 eindstand op het bord kwam.

De laatste wedstrijd is voor ons tegen het niet te onderschatten Dordrecht 2, maar er is nog een theoretische kans dat we alsnog kampioen worden. 
Sliedrecht 2 speelt de laatste wedstrijd tegen Barendrecht/IJ’monde 1, en bij verlies van Sliedrecht 2 en dus winst bij Dort kunnen we dus nog kampioen worden.
Wij spelen dinsdag 24 maart als 1ste uit tegen Dort, Sliedrecht speelt na ons, thuis op donderdag 26 maart en weet dus wat het moet doen.

Leave a Comment