Tweede ook in laatste wedstrijd ten onder

De degradatie was al een feit voor aanvang van de wedstrijd. De acht mannen die zich rond half acht bij de kerk verzamelden hadden er echter zin in om tegen het sterke Krimpen 2 nog 1x vol voor te gaan.

Jelle bediende zich tegen Henk Greevenbosch van het Evans gambiet Voor die pion kreeg hij heerlijk spel en rond zet 20 zat Henk al in forse tijdsdruk.  Helaas maakte in de tijdnood van Henk, Jelle de beslissende fout  De twee minuten die Henk nog overhad waren ruim voldoende om het eindspel met stuk meer in het voordeel van krimpen te beslissen.  Op dat moment stonden er al drie uitslagen:  Patrick en Arjan remiseerden. Joost was vanuit een rustige opening eens op de aanval gaan spelen en won van zijn tegenstander. Wat een invaller: 2 uit 2 !!!

Leen had goede hoop op remise na enkele malen zetherhaling. Zijn tegenstander vond toch een weg om door te gaan en om met zijn loperpaar tegen het paardenpaar (waarom is deze term eigenlijk niet gangbaar?) van Leen te spelen. Leen wist dat helaas niet droog te houden. Han kwam in een gelijke stelling terecht. Nadat hij remise afsloeg ging het echter mis.  4-2

Op bord 1 had Jasper weer eens een lastige avond. Met een pionnetje achter moest hij voordurend dameruil voorkomen. zijn tegenstander kon hierdoor echter rustig zijn stelling verbeteren. Toen er een vrijpion gecreeerd werd was het gedaan. 5-2

Wilfried kreeg een koningsgambiet tegen. De op f4 geslagen pion werd met g5 verdedigd. Dit levert wankele stellingen op die allebei de kanten op kunnen valllen. In het middenspel kwam ik een pion achter te staan, maar wist met actief torenspel een stelling te creeren waarin wit het beste had kunnen berusten in remise. In plaats daarvan ging de stelling helemaal open en hadden beide partijen drie vrijpionnen.  Ik promoveerde eerst en mocht dus schaakjes gaan geven.  Met nog weinig tijd op de klok wist ik de winstweg niet te vinden, juist toen ik remise aan wilde bieden bleek de vlag van mijn tegenstander gevallen.  5-3

Tot slot: 

Nadat een paar gelukkige uitslagen vorig jaar ons de promotie naar de 1e klasse brachten, brengt een redelijk duidelijke degradatie ons waar we horen: de tweede klasse.  Chapeau voor de mannen die precies 50% wisten te halen:  Jelle, Arjan en Patrick. Helemaal een compliment Joost die als invaller 2 uit 2 haalde.

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment