Tata Steel Chess Tournament – Dag 7 & 8

ItaliaansLief dagboek,

 
Dag 7 
 
De rustdag. En zoals de naam aangeeft; een dag om rust te nemen.
Dat heb ik ook gedaan, tussendoor nog wel even naar de kapper, dat was weer hoognodig en verder veel rust.
 
Dag 8, ronde 7
 
Erg koud vanmorgen, het had gevroren. Dit betekende dus krabben voordat ik op pad kon gaan. Op de snelweg dichte mist en voor de Velsenoord-tunnel stond al een file. Gelukkig waren we op tijd vertrokken zodat we nog ruim op tijd bij de speelzaal aan kwamen.
 
King Loek speelde tegen Giri, dat kon wel eens vuurwerk worden. Helaas verloor King Loek middels een leuk geplaatst offer van Giri.
 
Geen vuurwerk tijdens het begin van mijn partij. Middels een flink aantal ruil van stukken werd het moeilijk om nog iets van een stelling te creëren om voor het punt te gaan. Uiteindelijk kon ik met het uitgedunde materiaal op de achter gebleven c3-pion gaan drukken. Toen deze viel en ik ook nog de druk tegen d4 kon verhogen en nog voordat ik deze 2de pion ging verorberen gaf mijn tegenstander op de 35ste zet op.
 
De Nieuwerkerkse score was goed deze dag. Winst van Tjerk en Harry samen met de remise van Willem leverde gezamelijk 3.5 punt op.
 
Het is nu dringen aan de top van mijn groep, 2 spelers met 5 en 2 spelers met 4,5 gaan het de laatste 2 ronden uitmaken wie de groep gaat winnen.
 
na afloop zijn we samen met Tjerk, Willem en een vriend van Willem bij de italiaan in Wijk aan Zee uit eten gegaan. de dagelijkse beslommeringen en anekdotes vlogen over tafel, maar die zal ik jullie besparen.
 
Voldaan kon er aan de terugreis begonnen worden.
 
Morgen wordt dan een belangrijke dag zelf speel ik dan tegen 1 van beide koplopers met dus ‘n half punt achterstand.

Leave a Comment