Tata Steel Chess Tournament – Dag 9

Lief dagboek,
 
Dag 9, ronde 8
 
Vandaag een belangrijke partij. Aanhaken en nog voor de 1e plaats kunnen spelen, of afhaken voor de prijzen.
 
De concurrentie kwamen al snel op voorsprong waar de druk om te winnen groot werd, Zelf maakte ik een misser in de opening en kwam al snel zonder compensatie een pion achter. Door te passief spel van mijn tegenstander won ik deze terug. Hel gevaar was echter nog niet geweken, 2 enorme vrijpionnen op de a- en b- lijn gingen lopen, Met enig geluk en mazzel kon ik deze op het nippertje stoppen en in het voorbijgaan nog wat pionnen snoepen. Het eindspel van Toren en 4 pionnen tegen Toren, Paard en 1 pion achte ik kansrijk voor mij, echter ome Fritz taxeerde het al als gelijkwaardig. In de eindstelling maakt mijn tegenstander remise door zet herhaling, maar feitelijk sta ik volgens Fritz totaal verloren. Zo kom ik nog zeer goed weg.

Al met al dus afgehaakt voor de 1ste prijs, maar met het halfje ben ik nog wel in de race voor eventueel een 2de (theoretisch nog mogelijk) of een 3de plaats.
 
Morgen de laatste ronde tegen ons aller bekende Henk de Kleijnen. Op zich al een partij met extra lading. Tevens is een verbetering van mijn hoogste behaalde score in groep 4 van 5.5 punt ook nog mogelijk, daarvoor moet dan wel gewonnen worden.

Leave a Comment