22 September 2015

Op deze 3e speeldag stonden er 8 interne wedstrijden op het programma en 4 bekerwedstrijden.

Voor de interne competitie stonden diverse topwedstrijden gepland.

Wim Mulder(in bloedvorm dit jaar) was met wit al heel snel klaar met Bernard Evergroen. Bernard zag al vroeg een combinatie over het hoofd en Wim maakte hier gelijk gebruik van, hij veroverde een dame en uit. Knap hoor Wim. Jasper Valstar nam het op tegen de nummer 2 van vorig jaar Wilfried Graveland. Jasper na een valse start dit jaar komt er ook steeds beter in en hij won heel netjes van Wilfried. Theo de Graaf speelde tegen Ton v/d Linden en hoewel beide nog van alles probeerden eindigde deze pot toch in een remise. Jeroen Eijgelaar speelde tegen Cees Klein. Halverwege zei Jeroen dat hij niet lekker stond maar Cees wil wel eens teveel en zo ook nu. Jeroen trok hier aan het langste eind en won. Jeugdlid Lambert Wildemans speelde tegen de ontketende nestor van de Vereniging. Harry Laan. Harry blijft iedereen verbazen en won zijn 3e wedstrijd op rij. Netjes Harry. Ons jongste lid die meespeelt in de interne competitie Chris markus doet het uitstekend. Met de witte stukken wist hij te winnen van Cees Verschoor en doet het heel goed. Bas Koote en Karel Heine deden het beide voorzichtig en ze wilden geen van tweeën verliezen en het werd hier uiteindelijk remise. Edo Pouwelse speelde tegen Harry Strootsma. Edo had de laatste keer verloren van Harry en was zeer gebrand. Beide spelers vlogen in de aanval. Het werd een zeer interessante partij die Edo uiteindelijk in zijn voordeel besliste.

In de beker speelde Robert Valk tegen Arjan Heijzer. Robert die steeds beter gaat spelen moest het toch afleggen tegen de sluwe vos Arjen Huijzer. Han Everaars speelde tegen Richard Zijleman. Ik zag dat deze partij echt beide kanten op kon gaan maar uiteindelijk was het toch Richard die dit duel besliste in zijn voordeel. Joost Molenaar deed het heel goed tegen Henk Nentjes, hij won en plaatste zich zodoende voor de volgende ronde. De laatste wedstrijd van de avond was die tussen Hans Ranft en Leo van der Haven. Hans is niet meer de Hans van een paar jaar terug toen hij nog in de top van de vereniging speelde en toen een rating had van ver in de 1900 en nu nog net 1700. Zo zie je maar door hele erge drukte kan iemand ineens een heel stuk dalen. Deze bekerwedstrijd ging ook mis voor Hans hij verloor. Uiteraard heel netjes van Leo. Hans je komt zeker weer terug in de top let maar op.

 

Leave a Comment