Dubbele winst in dubbele thuis wedstrijd

Op 08-12 stonde 2 RSB thuis wedstrijden op het programma, de reguliere thuis wedstrijd van het 3de tegen CSV 4 en de verschoven

wedstrijd van het 2de tegen Overschie 3. Er was nog een poging gedaan om de RSB beker wedstrijd tegen WSV ook te laten plaats vinden,

maar WSV zag deze datum niet zitten.

 

Al met al was het toch een drukke speelavond. Er waren nog 4 interne partijen, naast de 16 partijen voor de RSB competitie.

 

Voor dat beide wedstijden van start gingen werd er nog 1 minuut stilte gehouden in nagedachtenis van het overlijden van Ab Scheel.

 

Het tweede kwam maar moeizaam op gang, het 3de team was al volledig klaar terwijl er bij het 2de nog maar slechts 1 uitslag op het bord stond. 

 

Dit was de uitslag van Leen. Tegengestelde Rochade’s levert bijna altijd wel interessant spel op. Leen kreeg met zwart ook initiatief, maar kon dit niet omzetten naar een voordeeltje, met remise als resultaat.

 

Hierna bleef het dus lang stil, niet alleen op straat, maar dus ook achter de borden.

Hans kon met een combinatie een volle Toren ophalen, aangezien Hans ook familie schaak met het Paard op Koning-Dame in de stelling had gevlochten.

Winst was daarna eenvoudig: 1.5-0.5.

 

Lambert kreeg een mooie stelling en haalde netjes de pion binnen en behield het initiatief. Helaas werd mat-achter-de-paaltjes even niet in de gaten gehouden, en dit koste een volle Toren, en uiteindelijk ook de partij: 1.5-1.5.

 

Cees speelde aan bord 1 met zwart zijn geliefde Hollands. Hier werd afgewikkeld naar een Loper eindspel. Cees deed het in het vervolg beter en kon

De stelling met de Koning en Loper binnenkomen. Een paar pionnen werden verorbert en de weg naar de onderste rij kwam vrij en de winst was binnen: 2.5-1.5

 

Zelf kreeg ik een kwal-Kado, maar het duurde nog vrij lang voordat ik dit kon omzetten naar winst: 3.5-1.5.

 

Leo maakte het 1ste matchpunt vol. Met de zwarte stukken scoort hij toch beter dan dat hij denkt, en kreeg ook in deze partij weer winst kansen.

Een pion voor en de actieve stelling leverde helaas net niet het volle punt en hij wikkelde af naar een remise eindstelling: 4-2.

 

Han haalde de volle teamwinst binnen. De gehele tijd stond Han op voordeel, met druk tegen de achtergebleven vrij-pion op c6 en zelf met de vrije doorloop van de a-pion. Alle zeilen moesten worden bijgezet door zijn tegenstander om nog in de partij te blijven, dit lukte hem helaas wel, waarna Han in remise beruste: 4.5-2.5

 

Jelle kon nu de eindstand bepalen. Het zag er op een gegeven moment angstig voor Jelle uit, althans voor de omstanders. Een open Koning en initiatief voor zijn tegenstander met mogelijkheden om de stelling binnen te komen. Jelle had dit allemaal gezien, en hield de deur stijf dicht, om daarna zijn plan doorzetten met het doorlopen met 3 vrijpionnen op de Damevleugel. De kwal, die Jelle achterstond, kon daar ook geen uitkomst bieden voor zijn tegenstander.

 

Het einde maakte hij netjes af, waarmee de eindstand van 5.5-2.5 op het score bord kwam te staan… exact dezelfde uitslag als van het 3de.

Leave a Comment