Edo Pouwelse 1e bekerfinalist

Op dinsdag 29 maart 2016 stond de 1e halve finalewedstrijd voor de interne beker gepland. Deze partij ging tussen Rob Hoogland en Edo Pouwelse. Beide spelers hebben al vaak tegen elkaar gespeeld.  Bijna altijd werden dit spectaculaire partijen. Zo ook nu. In een gelijkopgaande partij ( in de analyse achteraf bleek dat beide spelers zeer voorzichtig moesten zijn, een beslissend foutje kon zo gemaakt zijn) werd het een heel open partij. Rob gebruikte hierin al heel veel tijd. Edo leek op een gegeven moment redelijk goed te komen staan maar maakte een klein foutje hij moest een toren ruilen voor een paard en pion. Edo hield wel het sterke loperpaar. Rob die steeds meer in tijdnood kwam, zeker nadat Edo nog een aanval uitvoerde op de koningsvleugel van Rob. Rob ging hierbij door zijn vlag en Edo stond in de finale. Hij komt in de finale uit tegen de winnaar van Leon Willemen en Richard Zijleman.

 

In de interne competitie werden nog 8 partijen gespeeld. Wim van der Wel speelde tegen Han Everaars. In een gelijkopgaande partij was Han degene die het initiatief nam en uiteindelijk verdiend deze partij won.

Jasper Valstar speelde tegen Jeroen Eijgelaar. Jasper deed het deze keer veel beter dan zijn laatste externe partij en deze trok hij aan het langste eind en won netjes.

Johan de Koning speelde tegen Wilfried Graveland. 2 zeer sterke spelers die er een gelijkopgaande partij van maakten. Geen van beide spelers kwam echt in de problemen en deze partij eindigde in remise.

Cees Klein Speelde tegen Harry Stroosma. Cees had nog wat goed te maken na zijn desastreus verloren partij van vorige week tegen Wim Mulder. Cees was deze keer goed bij de les en na een leuke partij was het hier Cees die het volle punt binnenhaalde.

Joost Molenaar speelde tegen Leen Klein. In een rustige pot waar steeds meer stukken verdwenen van het bord hadden beide spelers nog de koning 3 pionnen en een stuk op het bord staan en geen van beide zag een mogelijkheid om door te breken zodat hier ook tot remise werd besloten.

Theo de Graaf speelde tegen Robert Valk. Theo lijkt de laatste weken zijn oude vorm weer een beetje terug te krijgen. Hij speelde goed en won heel netjes.

Bas Koote speelde tegen Hans Dijkers. Bas liet zien dat hij nog steeds heel goed kan schaken. Na een open partij met 2 aanvallende spelers was het Bas die de beslissende aanval heel netjes uitvoerde en Hans kon niets anders dan capituleren. Mooie overwinning van Bas.

 

De laatste partij van de avond ging tussen Jeugdspeler Chris Markus en Henk Nentjes. Chris heeft nog wat moeite met zijn tijd goed te verdelen zoals vaak met jeugdspelers. Dit komt vanzelf goed en door deze partijen krijgen ze steeds meer ervaring en het niveau gaat vanzelf omhoog. Deze keer was Henk nog te sterk en won verdiend.

Leave a Comment