Het dagboek van een schaker [9]

Lief dagboek,

Vandaag de laatste dag, dag 9.

Vandaag en stuk eerder opstaan aangezien de laatste ronde anderhalf uur eerder begint. 9 dagen door de Velsen-noord Tunnel en gen enkele keer en vertraging of file. Uniek, de verhoging van de Tunnel lijkt dus het gewenste effect te behalen. Dus nu geen enkele keer te laat gekomen.

Uiteraard was het gesprek op de heenreis over de MOL.
Jeroen, Jochem zijn nu onze hoofdverdachten. Ik moest nu wel een ander MOL kiezen aangezien Ingrid is afgevallen. door onze besprekingen over de MOL misten we onze afslag naar de A5, en moesten we nu via Schiphol naar de A9 verder onze weg verkiezen.

Karpov was er vandaag om het start sein middels het slaan op de gong tegeven. Een bescheiden tikje van de oude meester. Voor mij blijft hij toch de meest aansprekende wereldkampioen.

Tegen Berend Maasen speelden we de eerste 4 zetten het zelfde als in 2003. Ik besloot, aangezien ik toen verloor, af te wijken. Met uitgedund materiaal en in de nadere partij de koploper met een kwal en pion voor besloot ik remise aan te bieden. Ik sta iets achter in ontwikkeling, maar het remise aanbod na 17 zetten wordt toch aangenomen.

Tijd om naar de analyse te gaan, waar Karpov even later onder staande ovatie het commentaar van Hans Bohm over neemt. Er konden vragen aan Karpov gesteld worden en de leukste vond ik de vraag hoe Giri zijn spel moet verbeteren. met een glimlach was het verkorte antwoord dat hij agressiever moet gaan spelen.

Inmiddels ook al bijna traditioneel wist King Loek zijn laatste partij te winnen. Niet voldoende om een goed toernooi te hebben, maar wel weer leuk.

Terug in de zaal nog mijn 2de prijs ophalen in de vorm van Boeken.
Met 7 boeken en 1 magnetisch schaakspel kon ik met plezier aan de terug reis beginnen.

De cijfers:
10 Kamp Groep 4B
6.5 uit 9 TPR 1968
1 verloren, 5 gewonnen en 3 remises
2031,7 KM gereden
26 uur en 47 min in de auto gezeten
228,31 Euro benzine verbruikt
Voor 178 Euro alleen al aan Fastfood en restaurant uitgegeven
4 euro 50 autowassen
50 Euro inschrijf geld
en 50 Euro 2de prijs in de vorm van boeken

En het belangrijkste volgend jaar: Groep 3 !!

Foto’s gemaakt door Jeroen

 

Leave a Comment