Het dagboek van een schaker [1]

Lief Dagboek,

Dag 1

Vandaag is het weer begonnen, de TaTa 10 kamp.

Na de promotie van vorig jaar wist ik dat ik in een van de groepen 3 zou uitkomen.

Op voorhand naar de ratings gekeken, en ik schrok toch wel een beetje van het mogelijke rating verschil. Dit mocht echter de pret niet drukken, en ik kijk wel hoe het toernooi zal verlopen.

Het is ook een toernooi zonder King Loek, dat is voor het eerst sinds 1992, dat hij er niet bij is. Op wie moet ik dan mijn aandacht vestigen?

‘S ochtends eerst Tjerk, Leen en Harry ophalen, zodat we gezamelijk de reis naar Wijk aan Zee konden vervolgen. Na de inschrijving eerst nog Harry bij zijn slaapplek afzetten, en even een kijkje nemen hoe hij de komende 10 dagen gehuisvest is. Het leek wel een soort jeugdherberg voor ouderen, niet geheel mijn smaak.

Vervolgens aan de jaarlijkse strandwandeling begonnen, en deze keer namen we ook een wandeling door de duinen mee. We hebben het wel getroffen met het weer. De ergste storm sinds de jaren 90 liepen we mooi 1 dag mis. Ook de regen of sneeuw van de laatste jaren kregen we nu niet.

Anyway, terug in de speelzaal en achter het bord werd ik weer tot de orde van de dag geroepen. En inderdaad, ik ben op papier het watje van de groep, ik kan de komende 9 dagen flink aan de bak.

De opening verliep echter soepel, in en met zwart in een of andere Dame-pion opening kreeg ik voordeel met de breekzet e5 wat resulteerde in pion winst op de 17de zet. langzaam kon ik afwikkelen naar een een eindspel met nog steeds de pion in de plus. Op de 43ste zet gaf mijn tegenstander op, aangezien mijn d3-pion niet meer te stoppen was.

Een mooi begin. Ook Leen en Cees wonnen hun partij, Tjerk en Harry maakten remise. Met 4 uit 5 een goede start.

Morgen dag 2

Leave a Comment