Het dagboek van een schaker [4]

Lief dagboek,

Vandaag dag 4

Onderweg geen hinder ondervonden, zodat we ruim op tijd in de zaal aanwezig waren. Het was tevens rustdag voor de grootmeesters, zodat het verder ook rustig in de zaal was. De airco stond eerst nog aan, maar die ging vrij snel uit, waarna er een serene stilte ontstond.

Eindelijk, sinds lange tijd, kreeg ik weer mijn geliefde Franse winawer variant.
Wit koos voor de gevaarlijke Dg4 die ik kon pareren met f5, aangezien ik reeds Dc7 had gespeeld. Om vervolgens de d4-poin te snoepen:

Ik volgde dus 12 zetten theorie, was voor mij nogal ongebruikelijk is.
Het ruimte voordeel verdween langzaam en het middenspel kon ik gaan proberen te winnen met 1 gezonde pion meer. Helaas verzande de partij met Lopers van ongelijke kleur en na 31 zetten nam ik het remise aanbod aan.

Morgen zal ik het naar verwachting pittig krijgen, aangezien ik dan tegen de koploper mag aan treden. De afgelopen dagen heb ik hem ook sterk zien optreden.

Tjerk en Cees waren ook snel klaar met beide ook een remise. Helaas verloren Leen en Harry.

Morgen dag 5

Leave a Comment