Het dagboek van een schaker [2]

Cafe de Zon

Lief dagboek,

Vandaag dag 2

Uitgerust, we beginnen pas om 13:30 uur, de reis begonnen. Deze keer de toeristische route via de binnenwegen langs Alphen. Uiteraard was er nog tijd voor de snack bij de KFC.

Op de zaterdag is het meestal druk in de zaal, met de vele bezoekers en dit was gelijk te merken. Het was op een gegeven moment zelfs zo druk dat er geen mensen meer werden toegelaten tot de speelzaal. je kon alleen met je spelerskaart nog naar binnen.

Vandaag met zwart tegen de Duitser in de groep. Deze keer kreeg ik mijn andere geliefde opening, nl. Cambridge Springs op het bord. In de partij plaatste ik een dubieus pion-offer: Het werd zelfs nog erger, een combinatie rekende ik foutief uit en verloor nog 1 pion, waar ik op pionwinst voor ogen had.. Na 19 zetten stond ik glad verloren. Na nog wat zinloze zetjes gaf ik op zet 29 toch maar op.

Nog even met mijn tegenstander, een vriendelijke introverte jongeman, de partij doorgenomen. Er klopte niet veel van wat ik speelde, maar dat wist ik zelf ook wel.

Even naar de analyse ruimte, waar Hans Böhm, de zetten van de Grootmeesters probeert te verklaren. Hans geeft altijd wel leuk commentaar.
Dit jaar wordt de analyse in Cafe de Zon gehouden. Weliswaar bijna tegen de speelzaal aangebouwd, maar er heerst daar geen sfeer. Deze ruimte is te klein en het lawaai uit het Cafe is te luid. Na enkele minuten hield ik het al voor gezien.

Leen was inmiddels ook vroeg klaar, zodat we gelijk maar op weg naar huis konden. Het gesprek ging natuurlijk over De MOL. We weten het beide nog niet.
Na 2 afleveringen is er nog veel onduidelijkheid. Wellicht dat Vanavond aflevering 3 meer uitkomst zal bieden.

0 uit 2, Morgen moet dit toch anders. Wellicht dat spelen met de witten stukken uitkomst kan bieden.

Morgen dag 3

Standen en uitslagen van de Nieuwerkerkse spelers
Jeroen Eijgelaar
Leen Klein
Tjerk Tinga
Harry Stroosma

Leave a Comment