Het dagboek van een schaker [3]

Lief dagboek,

Vandaag dag 3

Het gespreksonderwerp in de auto was natuurlijk: Wie is de MOL. Leen verdenkt Sarah en ik ga voor Sinam. We kwamen tijdens de rit er eigenlijk ook niet uit. Meerdere verdachtmakingen door verschillende deelnemers maakt het er niet makkelijk op.

Vandaag was het ook druk in de speelzaal, maar er waren toch minder bezoekers dan gisteren, waardoor de zaal niet op slot ging. Joost, Arjan en Richard kwamen ons aanmoedigen, al had ik dit de eerste 20 minuten dat zij aan mijn bord stonden dit nog niet door.

Met wit speelde ik Engels en mijn tegenstander koos voor de symmetrische variant. Volgens Fritz speelden we zelfs nog 10 zetten volgens de theorie, waar mijn tegenstander afweek. Zoals gebruikelijk begon ik weer met de g-en f-pionnen naar voren te sturen, maar deze keer kreeg ik een goedkeurend knikje van Fritz.

Helaas overspeelde ik mijn hand en het initiatief kantelde. Pion verlies kon ik met enig kunst en vliegwerk nog voorkomen, In het eindspel maakte mijn tegenstander een blunder en verloor pardoes een stuk.. In het verre eindspel offerde mijn tegenstander zijn laatste stuk voor mijn laatste pion.

Hoe ging het ook alweer? Mat zetten met Loper en Paard. Mijn bord keer steeds meer kijkers en ook Arjan, Richard , Leen en Tjerk zagen mij worstelen in dit eindspel.  In het verre verleden hier wel naar gekeken, maar achter het bord kon ik het niet meer reproduceren. Mijn tegenstander claimde de 50 zetten regel. remise dus.
Totaal 98 zetten gespeeld en het was toch nog redelijk vroeg, om ca. 17:30 uur was ik klaar.

Na afloop met z’n allen naar de locale Pizzeria en uiteraard werd hier het mat-net wel gevonden. Ook hier werd de MOL uitvoerig besproken.

Morgen dag 4

Leave a Comment