Het dagboek van een schaker [4]

Lief dagboek,

Vandaag dag 4
De toeristische route was goed bevallen, dus opnieuw voor deze weg gekozen.

Wat vorig jaar voor het eerst lukte, onder de brug rijden op het moment dat er een vliegtuig overheen rijdt (Op de snelweg A5 vlak bij Schiphol, de brug over de snelweg naar de buitenpolder baan) gebeurde nu voor het tweede jaar op rij.
Als het eenmaal van de bucket-list af is gebeurt het blijkbaar vaker zullen we maar zeggen.

Vandaag met zwart tegen Maarten de Haas. Ik heb in eerdere jaren al 2x tegen hem gespeeld en dat leverde 1,45 uit 2 op, dus ik had goede hoop op de afloop van de partij. Het werd een Engelse opening waar we 7 zetten volgens de Theorie speelden. Ik week het eerst af. Dat was geen succes. Semi vrijwillig werd ik gedwongen het Loper-paar aan mijn tegenstander te geven, tegen mijn Paarden-Paar.

Normaliter vind ik dat niet zo belangrijk, maar in de partij kwam ik totaal niet in het spel voor. De nederlaag kwam steeds dichterbij. Gelukkig speelde mijn tegenstander vrij passief, en kon ik langzaam in de partij komen. Nadat ik de zelfs de Loper kon opsluiten en dit stuk buit maakte was het verder vrij eenvoudig uitspelen.

1,5 uit 4 nog steeds ondermaats, maar het is alvast een begin.

De tegenstander van Leen Klein was ziek, en het was voor hem jammer dat de Grootmeesters een rustdag hadden. Leen kon gratis het punt krijgen, maar het is zo sportief om op de rustdag deze partij alsnog te spelen. Hij speelt dan in de panorama zaal van Hotel Zeeduin.

Morgen dag 5

Leave a Comment