Het dagboek van een schaker [6]

Tatasteel in Leiden

Lief dagboek,

Vandaag dag 6

De heenreis naar W’Zee was erg rustig, alsof iedereen wat anders te doen had, of op een ander tijdstip aan het reizen was. of het had te maken dat de Grootmeesters uit Groep A (De Masters) deze ronde in Leiden hun partijen spelen? De Grootmeesters uit Groep B (Challengers) en de TOP tienkamp speelden wel in de zaal. Er waren dan bijna ook geen kijkers deze ronde.

In de zaal was kwam ik dan als 1ste van mijn groep aan. de 2 notoire laatkomers uit mijn groep kwamen zo als het hoort beide te laat in de zaal aan.

Zelf speelde ik een Geweigerd  Dame gambiet, welke overging naar de Cambrigde Springs. Mijn tegenstander kende deze variant niet en hij gebuikte veel tijd om in de opening de juiste zetten achter het bord te vinden. Hij speelde ze echter wel, en hij speelde 8 zetten Theorie.

Na diverse stukken ruil ging de muziek uit de stelling. Op zet 16 bood ik remise aan, welke eerst werd afgewezen, maar 2 zetten later kreeg ik een remise aanbod terug, welke ik aannam. De kortste partij tot nu toe en ook het snelste, om 15:30 uur waren we klaar.

3 uit 6 en de gedeelde 3de plaats. Mocht ik nog naar boven willen kijken, dan moet er in de resterende ronden alleen nog maar gewonnen worden. 
Er was deze ronde geen commentaar, en Leen Klein was ook vroeg klaar, zodat we gelijk op weg naar huis konden. Wel kwamen we hierdoor in de file van de avondspits.

In de groep van Leem Klein zijn er nu 3 mensen ziek wat erg jammer voor de voortgang van de groep is.

Morgen is de rustdag.

Leave a Comment