Het dagboek van een schaker [8]

Lief dagboek,

Vandaag dag 8,

Ronde 7,

Nu Leen Klein niet meer opgehaald hoeft te te worden, kan ik later van huis vertrekken. Geen verhalen over de MOL, over muziek, over de club en het schaken. Toch de tussenstop bij de KFC een kleine lunch genuttigd, alvorens de weg weer te vervolgen.

Bij de Velsen-Noord tunnel is er een file. Er is 1 baan afgesloten vanwege een pech geval (of ongeluk?)  De vertraging viel verder mee, deze was ca. 10 min.

Steeds meer slacht-offers worden door de griep gepakt, vele groepen zijn niet meer compleet. 

Op het Grootmeester nivo gebeuren echter ook vreemde dingen: Giri kreeg een winst aangeboden in een remise-stelling en kwam zo naast koploper Magnus

Ik speelde met wit een Engelse variant, waarbij ik mijn hand overspeelde. Ik kon nog aan de noodrem trekken, maar dat koste een Kwal, maar wel met een pion in de plus. Lang spartelde ik nog tegen, maar naar 54 zetten en even na 18:00 uur gaf ik op.

3 uit 7, gedeeld 6de plaats, een hoge klassering is nu verkeken. Dan maar de laatste 2 ronden vrij uit spelen, en maar zien wat dat nog op levert.

Morgen dag 8

Leave a Comment