Het dagboek van een schaker [9]

Lief dagboek

Vandaag dag 9

Ronde 8,

Op nieuw een file bij de A9. Er was 1 baan afgesloten. Een ongeluk (een mini-busje stond op een takelwagen) waardoor 1 baan afgesloten werd. De vertraging viel mee ongeveer 10 min oponthoud.

Opnieuw was het erg druk in de zaal, bijna net zoveel als vorige week zaterdag. De zaal hoefde deze keer echter niet op slot.

De variant die ik koos, met zwart in het Engels, die overging naar een geweigerd Dame gambiet en dan de Tarrasch verdediging.
Op de 17de zet won ik een pion welke tot de volgende stelling leidt na de 29ste zet van zwart.

Leur, Ben de (1873) – Eijgelaar, Jeroen (1867)

Ik heb zojuist pion a2 geslagen en verwachte een lange partij te moeten spelen om mijn plus-pion ten gelde te brengen. Mijn tegenstander speelde het foute 30. Ta6? (om de plus-pion te slaan) Waarna Pe3+ gevolgd door Pc4 het stuk won. Het duurde echter nog tot even na 16:30 uur en zet 62 alvorens ik ook daadwerkelijk het punt kon noteren.

4 uit 8, weer de 50%. Morgen kan ik nog maximaal 3de worden. Promotie naar groep 3 zit er niet meer in. Het is in ieder geval niet het debacle geworden wat er na 2 ronde dreigde te gebeuren. Morgen de slotdag. Ik kan de gedeelde koploper nog wel een pootje lichten. We zullen zien.

Tijd om naar de analyse te gaan, waar Hans Böhm de partijen probeerde te verklaren. “Teimour Radjabov speelt nooit zo aanvallend”, aldus Hans Böhm. Maar gaande de partij vorderde bleek het wel te kunnen voor hem, waar Hans eerst niet zo tevreden met deze stelling was. Ook over de 16de zet van Jorden van Foreest was Hans niet over te spreken. Beide partijen eindigden echter in remise en het viel achteraf wel mee met deze stellingen.

Zondag starten we een stuk vroeger, nl. om 12:00 uur.

Morgen dag 9

Ps: Sinam blijft voor mij nog steeds de MOL.

Standen en uitslagen van de Nieuwerkerkse spelers
Jeroen Eijgelaar
Leen Klein
Tjerk Tinga
Harry Stroosma

Leave a Comment